От какво правим хляба?

От какво правим хляба?
брашно

брашно

вода

вода

жива закваска

жива закваска

сол

сол

ядки и семена

ядки и семена

мая

мая

Използваме брашно от подбрана българска пшеница, жива закваска и разнообразни ядки и семена, за да изпечем хляб с хранителните качества, от които се нуждаете и с вкуса, който обичате.

Брашно без компромиси

Българска пшеница от Мизия и Тракия

Историята на брашното, което използваме, започва още от плодородните български ниви. Ниви, които познаваме много добре, защото всяко лято подбираме пшеницата за нашите хлябове от там.

Комбинираме различни сортове пшеница, за да създадем идеалния микс от зърна.

Смиламе необходимото количество от четирите основни вида брашно - бяло, типово, Добруджа и пълнозърнесто и сме готови да приготвим хляб.

Хляб с хранителните стойности, от които се нуждаете и с вкуса, който обичате. Без компромиси в качеството.

Проследявайки брашното, което използваме от нивата, през мелницата и чак до фурната, можем да гарантираме оптималното и постоянно качество на нашите хлябове.

виж нашите хлябове

Брашно без компромиси
Заквасен с търпение

Заквасен с търпение

24 часов период на втасване

Живата закваска е неизменна част от всеки наш хляб. Рецептата, която използваме, е позната от преди 4000 години. Рецепта, придаваща автентичния вкус на хляба. Каква е рецептата? Вода, брашно и търпение. Това е. Точно както в древността. 
Пренесли сме древната технология в модерна среда, но сме запазили напълно принципа на заквасване.  
Сместа от вода и брашно се нуждае от 24 часа, за да се преобрази в течна закваска и да бъде готова да даде живот на всеки наш хляб. 

виж нашите хлябове
 

Пресен хляб всеки ден

Пресен хляб всеки ден

Открийте хлябовете ни в магазина до вас

Поради липсата на консерванти, срокът на годност на нашите хлябове е кратък - от 3 до 5 дни в зависимост от вида им. За да се насладите на пресен хляб всеки ден,  ние транспортираме хляба от мястото му на производство до търговската мрежа ежедневно. България е една от малкото страни в света, в която хлябът се транспортира всеки ден - от завода - до магазина до вас. 

виж нашите хлябове

 

Нашите хлябове

Специални

Специални

Утвърден стандарт

Утвърден стандарт

Тостерни

Тостерни

Често задавани въпроси

Често задавани въпроси

Има ли консерванти, овкусители и оцветители в хляба?

Не. Всички наши хлябове се приготвят изцяло с натурални съставки по стандарта за Чист Етикет - без консерванти; без овкусители и оцветители; без хидрогенирани мазнини; без Е-номера. Поради липсата на консерванти, срокът на годност на нашите хлябове е кратък - от 3 до 5 дни в зависимост от вида им. Транспортираме хляба от мястото му на производство до търговската мрежа ежедневно, за да се насладите на пресен хляб всеки ден.

Използвате ли жива закваска?

Да. Живата закваска е неизменна част от всеки наш хляб. Пренесли сме древната технология за заквасване в модерна среда, но сме запазили напълно принципа на заквасване с вода, брашно и търпение. Това е. Без мая. Сместа от вода и брашно се нуждае от 24 часа, за да се преобрази в течна закваска и да бъде готова да даде живот на всеки наш хляб.

Какво брашно използвате?

Комбинираме различни сортове пшеница, за да създадем идеалния микс от зърна. Смиламе необходимото количество от четирите основни вида брашно - бяло, типово, Добруджа и пълнозърнесто и сме готови да приготвим  хляб. 
Проследявайки брашното, което използваме от нивата, през мелницата и чак до фурната, можем да гарантираме оптималното и постоянно качество на нашите хлябове.

Използвате ли ГМО пшеница?

Не. Вносът на ГМО пшеница в България е забранен. Ние използваме висококачествена българска пшеница за всички наши хлябове.

Има ли фибри в хлябовете?

Всеки хляб съдържа фибри. Количеството на фибрите е по-високо в пълнозърнестите хлябове и в хлябовете с добавени зърна и семена. В две филийки от хлябовете ни "Живена" се съдържат около 6 г фибри или около 25% от препоръчителния дневен прием на влакнини (25 г). Препоръчително е да се консумират повече храни, съдържащи фибри, за здравословно и балансирано меню.

Какво означава "Clean Label" (Чист етикет)?

Чист етикет е нашият стандарт за качество. Виждайки символът "Clean label" върху опаковката, можете да сте сигурни, че хлябът е приготвен изцяло с натурални съставки и е без консерванти; без овкусители и оцветители; без хидрогенирани мазнини; без Е-номера. 
Чистият етикет отразява философията ни да приготвяме хляб с автентичен български вкус, по автентични рецепти и с най-качествените продукти. 

Приемам /terms Политика за бисквитки Ние използваме бисквитки "cookies", за да разберем как използвате нашия уебсайт и да подобрим ефективността му. Използвайки този уебсайт Вие се съгласявате с нашата Политика за Бисквитки Няма резултати за вашето търсене! Опитайте пак! Моля, опитайте по-късно! Симид СИМИД СОФИЯ ЕООД 2006 р-н Люлин, бул. „Околовръстен път“ № 774 София София България