Хляб и здраве

За удоволствието от правилното хранене

Хляб и здраве

Насладете се на хляба

Част от всяко здравословно меню

Хлябът е въглехидратна храна. Въглехидратите са здраве. Те са основна част от всяко здравословно меню. 

Въглехидратните храни са чудесен източник на енергия и е препоръчително да са около 60% от общия калориен прием на здрав човек. 

Бедното на въглехидрати меню често е причина за чувство на умора, мускулни болки, световъртеж, раздразнителност, главоболие и липса на настроение. 

Знаете ли, че само две филийки от серията ни Живена, осигуряват нужната доза енергия за деня плюс голяма част от препоръчителния дневен прием на фибри, калций, желязо и витамини от групата B? 

Не се лишавайте от това здравословно удоволствие. 
 

 

Насладете се на хляба Насладете се на хляба Насладете се на хляба Насладете се на хляба Насладете се на хляба
"Качественият хляб има място във всяко балансирано здравословно меню."
Ипократис Пападимитракос
Ипократис Пападимитракос
Консултант по хранене
Бял или пълнозърнест

Бял или пълнозърнест

Изборът е в твои ръце

Дебатът черен хляб – бял хляб е по-актуален от всякога, но това е дебат на крайности.
Това, което истински отличава Бял хляб от Пълнозърнест хляб е вкусът, консистенцията и съдържанието на фибри.

Замесен с фино бяло брашно за получаването, на което се отделя обвивката на пшеничните зърна, белият хляб се характеризира с лек, изтънчен вкус и пухкава среда. Той е подходящ за хора с по-чувствителни стомаси, при които пълнозърнестите хлябове биха създали дискомфорт.

Пълнозърнестите хлябове от своя страна, приготвени с брашна от цели зърна от пшеница, лимец, ръж, се отличават с богат, наситен вкус и с високо съдържание на растителни влакнини (фибри). Вкусът се разгръща от леко кисел, през сладникав, до земен и дълбок. Вкус, който създава уют и топлина.

Можем да се наслаждаваме на Бял или Пълнозърнест хляб, търсейки вкуса, който отговаря на нашите желания.

виж нашите хлябове

Вие описахте перфектния хляб- ние го приготвихме

Вие описахте перфектния хляб- ние го приготвихме

Вкус, здравословни ползи и удоволствие!

Хлябът е основна част от менюто ни, в която в днешно време търсим не само засищане на глада, но и вкус, здравословни ползи и удоволствие. Според проучване, проведено съвместно с консултанта по хранене Ипократис Пападимитракос, перфектният хляб днес е направен от пълнозърнесто брашно, съдържа брашно от лимец, цели зърна и разнообразни ядки и семена.

Водени от желанието си да отговорим на вашите предпочитания за перфектния хляб, създадохме серията Живена.

Всеки хляб от серията Живена е направен от 100% пълнозърнесто брашно, цели зърна, жива закваска и разнообразни ядки и семена. Всеки хляб е вкусен източник на ценни витамини, минерали и фибри.

За нас е приятно предизвикателство и удоволствие да създаваме хляб, който отговаря на вашите  предпочитания за вкус, здравословни ползи и наслада.

открийте серията Живена

Нашите хлябове

Живена

Живена

Специални

Специални

Селски

Селски

Утвърден стандарт

Утвърден стандарт

Класик

Класик

Тостерни

Тостерни

Често задавани въпроси

Има ли консерванти, овкусители и оцветители в хляба?

Не. Всички наши хлябове се приготвят изцяло с натурални съставки по стандарта за Чист Етикет - без консерванти; без овкусители и оцветители; без хидрогенирани мазнини; без Е-номера. Поради липсата на консерванти, срокът на годност на нашите хлябове е кратък - от 3 до 5 дни в зависимост от вида им. Транспортираме хляба от мястото му на производство до търговската мрежа ежедневно, за да се насладите на пресен хляб всеки ден.

Използвате ли жива закваска?

Да. Живата закваска е неизменна част от всеки наш хляб. Пренесли сме древната технология за заквасване в модерна среда, но сме запазили напълно принципа на заквасване с вода, брашно и търпение. Това е. Без мая. Сместа от вода и брашно се нуждае от 24 часа, за да се преобрази в течна закваска и да бъде готова да даде живот на всеки наш хляб.

Какво брашно използвате?

Комбинираме различни сортове пшеница, за да създадем идеалния микс от зърна. Смиламе необходимото количество от четирите основни вида брашно - бяло, типово, Добруджа и пълнозърнесто и сме готови да приготвим  хляб. 
Проследявайки брашното, което използваме от нивата, през мелницата и чак до фурната, можем да гарантираме оптималното и постоянно качество на нашите хлябове.

Използвате ли ГМО пшеница?

Не. Вносът на ГМО пшеница в България е забранен. Ние използваме висококачествена българска пшеница за всички наши хлябове.

Има ли фибри в хлябовете?

Всеки хляб съдържа фибри. Количеството на фибрите е по-високо в пълнозърнестите хлябове и в хлябовете с добавени зърна и семена. В две филийки от хлябовете ни "Живена" се съдържат около 6 г фибри или около 25% от препоръчителния дневен прием на влакнини (25 г). Препоръчително е да се консумират повече храни, съдържащи фибри, за здравословно и балансирано меню.

Какво означава "Clean Label" (Чист етикет)?

Чист етикет е нашият стандарт за качество. Виждайки символът "Clean label" върху опаковката, можете да сте сигурни, че хлябът е приготвен изцяло с натурални съставки и е без консерванти; без овкусители и оцветители; без хидрогенирани мазнини; без Е-номера. 
Чистият етикет отразява философията ни да приготвяме хляб с автентичен български вкус, по автентични рецепти и с най-качествените продукти. 

Приемам /terms Политика за бисквитки Ние използваме бисквитки "cookies", за да разберем как използвате нашия уебсайт и да подобрим ефективността му. Използвайки този уебсайт Вие се съгласявате с нашата