
Бял или пълнозърнест
Изборът е в твои ръце
Дебатът черен хляб – бял хляб е по-актуален от всякога, но това е дебат на крайности.
Това, което истински отличава Бял хляб от Пълнозърнест хляб е вкусът, консистенцията и съдържанието на фибри.
Замесен с фино бяло брашно за получаването, на което се отделя обвивката на пшеничните зърна, белият хляб се характеризира с лек, изтънчен вкус и пухкава среда. Той е подходящ за хора с по-чувствителни стомаси, при които пълнозърнестите хлябове биха създали дискомфорт.
Пълнозърнестите хлябове от своя страна, приготвени с брашна от цели зърна от пшеница, лимец, ръж, се отличават с богат, наситен вкус и с високо съдържание на растителни влакнини (фибри). Вкусът се разгръща от леко кисел, през сладникав, до земен и дълбок. Вкус, който създава уют и топлина.
Можем да се наслаждаваме на Бял или Пълнозърнест хляб, търсейки вкуса, който отговаря на нашите желания.