Кой прави хляба

Душата на хляба са хората, които го правят

Кой прави хляба
Емилия и Румен

Емилия и Румен

Мениджъри производство

В началото на всеки наш хляб са Емилия и Румен!

Емилия е нашият творец с инстинкт към красивите неща. Работи в Симид над 18 години. Освен да са вкусни, хлябовете произведени от нейния екип трябва да изглеждат перфектно. Нейна е тежката задача да произведе хиляди хлябове всеки ден с безкомпромисно качество и винаги на време.

Емилия: "Щастлива съм, че имам възможността да участвам лично във всички производствени процеси в ролята ми на главен технолог в Симид. Днес в света има стотици видове хляб и за мен е чест, че част от тях са създадени по моя рецепта и отговарят на българските вкусове."

Румен е олицетворение на прецизността и отдадеността до най-малкия детайл. Желязна дисциплина и спазване на всички технологични процеси. Винаги с високи критерии към себе си и към своя екип. С него сме спокойни, че работата е в сигурни ръце. В Симид е от 24 години.

Румен: "Автоматизацията в производството ни позволява да работим  в огромни мащаби  и с постоянно високо качество. Промените и подобренията  в процесите за производство на хляб, които се случиха в последните 20 години са невероятни."

Кой прави хляба
Ваня и Александър

Ваня и Александър

Месачи

Обичам да казвам, че през ръцете ми минава тонове тесто за хляб дневно. Колкото и невероятно да звучи, това е самата истина. Да, тестото не минава точно през ръцете ми, но съм лично отговорен за качественото замесване на всеки един хляб, който приготвяме. 

Месенето на хляб е майсторлък, който малко хора могат да овладеят до съвършенство. Всяко брашно има различна влажност и се нуждае от различно количество вода, закваска и време за месене. Тестото е своенравна материя и винаги може да ни изненада. Но когато успеем да предадем майсторлъка на месенето на високите технологии, магията се получава всеки път. Казвам го от личен опит. 

Вече пета година отговарям за замесването на хляба в Симид и въпреки че изпичаме  хиляди хлябове дневно, аз съм спокоен, че всеки един от тези хлябове е перфектно замесен и това си личи по вкуса и вида му. 
Удивително е! 
 

Кой прави хляба
Краси и Цецо

Краси и Цецо

Пекари

Изпичането на хляб е разговор с огъня на първо място. След това е важно да усещаш какво иска тестото. Смея да твърдя, че за 20 години практика, съм успял да открия точното време, точния момент и точната температура, нужни за изпичането на перфектния хляб!

Работата ми не е лесна и е изключително отговорна, но за сметка на това удовлетворението е огромно. Всяко усилие си струва, когато знаеш, че изпечените от теб хлябове, стигат до хиляди хора всеки ден. 
 

Кой прави хляба
Росен и Николай

Росен и Николай

Шофьори

Бих описал работата ми с три думи: доверие, коректност, бързина!

Моя отговорност е в забързания ритъм на града да доставя хляба, който хората очакват всеки ден. Посрещайки утрото на път, разчитам на екипа на "Симид", с който работя и съм сигурен, че винаги ще получа нужната подкрепа във всеки един момент. 

Работата ми не е лесна, но удовлетворението в края на деня е голямо. Прибирайки се към дома знам, че всеки ще открие своя любим хляб в близкия магазин и аз ще съм допринесъл за това. 
 

Нашите хлябове

Живена

Живена

Специални

Специални

Селски

Селски

Утвърден стандарт

Утвърден стандарт

Класик

Класик

Тостерни

Тостерни

Често задавани въпроси

Има ли консерванти, овкусители и оцветители в хляба?

Не. Всички наши хлябове се приготвят изцяло с натурални съставки по стандарта за Чист Етикет - без консерванти; без овкусители и оцветители; без хидрогенирани мазнини; без Е-номера. Поради липсата на консерванти, срокът на годност на нашите хлябове е кратък - от 3 до 5 дни в зависимост от вида им. Транспортираме хляба от мястото му на производство до търговската мрежа ежедневно, за да се насладите на пресен хляб всеки ден.

Използвате ли жива закваска?

Да. Живата закваска е неизменна част от всеки наш хляб. Пренесли сме древната технология за заквасване в модерна среда, но сме запазили напълно принципа на заквасване с вода, брашно и търпение. Това е. Без мая. Сместа от вода и брашно се нуждае от 24 часа, за да се преобрази в течна закваска и да бъде готова да даде живот на всеки наш хляб. 

Какво брашно използвате?

Комбинираме различни сортове пшеница, за да създадем идеалния микс от зърна. Смиламе необходимото количество от четирите основни вида брашно - бяло, типово, Добруджа и пълнозърнесто и сме готови да приготвим  хляб. 
Проследявайки брашното, което използваме от нивата, през мелницата и чак до фурната, можем да гарантираме оптималното и постоянно качество на нашите хлябове.

Използвате ли ГМО пшеница?

Не. Вносът на ГМО пшеница в България е забранен. Ние използваме висококачествена българска пшеница за всички наши хлябове.

Има ли фибри в хлябовете?

Всеки хляб съдържа фибри. Количеството на фибрите е по-високо в пълнозърнестите хлябове и в хлябовете с добавени зърна и семена. В две филийки от хлябовете ни "Живена" се съдържат около 6 г фибри или около 25% от препоръчителния дневен прием на влакнини (25 г). Препоръчително е да се консумират повече храни, съдържащи фибри, за здравословно и балансирано меню.

Какво означава "Clean Label" (Чист етикет)?

Чист етикет е нашият стандарт за качество. Виждайки символът "Clean label" върху опаковката, можете да сте сигурни, че хлябът е приготвен изцяло с натурални съставки и е без консерванти; без овкусители и оцветители; без хидрогенирани мазнини; без Е-номера. 
Чистият етикет отразява философията ни да приготвяме хляб с автентичен български вкус, по автентични рецепти и с най-качествените продукти. 

Приемам /terms Политика за бисквитки Ние използваме бисквитки "cookies", за да разберем как използвате нашия уебсайт и да подобрим ефективността му. Използвайки този уебсайт Вие се съгласявате с нашата